het is niet ver weg

Geschreven door: Christian Hermans 29 november 2023

het is niet ver weg

Nog een weekje en dan bereik ik een nieuwe mijlpaal op mijn levenspad. Na ca 50 jaar werken (op 3 maanden na) verandert de status ‘werkende’ en ben ik formeel gepensioneerd oftewel ‘pensionada’. Ongelofelijk dat dit tijdperk van werken ooit een einde krijgt.

Ik heb al een voorproefje genomen en ben per 1 november al véél minder gaan werken. Honderd dagen voor mijn pensionering ben ik aan een dagboek begonnen, met de titel ‘nog 100 dagen te gaan’ . Ik wilde deze laatste 100 dagen heel bewust beleven want ze komen nooit meer terug en ik kan ze nooit meer overdoen.  Hoe ziet mijn leven er uit, deze dagen, wat voel ik?   Het lijkt een beetje op mijn wandelingen in Spanje (de camino). In deze 100 dagen ervaar ik een weerspiegeling van mijn leven! ‘never a dull moment’ . Een heel dierbare vriendin zei ooit tegen mij ‘bij ons is altijd wat!’ Hoe herkenbaar!

Bijna honderd dagen geleden, op 27 juli, ben ik gestart met mijn dagboek. Iedere dag heb ik  trouw geschreven en het verbaasde me werkelijk wat ik in die tot nu toe 94 van de 100 dagen heb weten te proppen! Leuke dingen zoals met een dierbare oude vriendin bijpraten, naar de sauna, met mijn halve netwerk uit lunchen, tijd om te lezen of laat op te blijven.  Nieuwe ervaringen, schommelen op 300 meter hoogte, alleen met de auto naar Italië en 19 uur achter het stuur gezeten om een item op mijn bucketlist af te kunnen strepen! Nog nét geen camino, want die had ik in mei gelopen. Nieuwe mensen, de ontwikkeling van een nieuwe relatie, vakantie in drie landen, Minder leuke dingen, zoals een intensieve les dat recht niet altijd rechtvaardig is.  Ingrijpende veranderingen in mijn directe omgeving, die me weer laten beseffen dat wij onze kinderen ‘te leen’ hebben. Zij wandelen hun eigen pad. Ook verder van mijn bed, op politiek niveau, verschuivingen.. Veranderingen en daar mee dealen, omgaan en uiteindelijk respecteren. Accepteren wat ik niet kan veranderen… In de laatste 94 dagen is het allemaal voorbij gekomen. Een beetje spannend vind ik het wel, die laatste 6 dagen.. Op 6 december vertrekt sinterklaas en valt voor mij het startschot. Vanaf die dag ga ik vol vertrouwen het allerbeste halen uit deze levensfase  want ‘Later’ is dan NU! Nieuwsgierig en belangstellend, ontdekkend wat er nog allemaal op mijn pad komt, genieten van de dingen die ik leuk vind en graag doe.  Ik heb altijd al alles uit het leven gehaald wat er in zit en dat blijf ik gewoon doen! Omringd door lieve mensen en met armen om me heen. Ik voel me rijk!

0
0
0
keer gedeeld
keer bekeken
Facebook
Twitter
Google+0
Linkedin0
Print0
E-mail
Totaal
0
keer gedeeld
keer bekeken