Wie of wat is nu die ziel?

Geschreven door: Christian Hermans 11 oktober 2021

Wie of wat is nu die ziel?

Sinds ik op Facebook een blog beloofd heb op mijn website www.vivaveda.nl zocht ik naar het juiste verhaal.  En dan komt er zomaar een tekst voorbij en bedenk ik: mooier dan zo kan ik het eigenlijk niet beschrijven. Soms moet je niet beter willen zijn dan iemand die een kanjer is op het gebied van de ziel en die het uitstekend kan verwoorden. Pamela Kribbe vertelt ‘wie of wat is nu die ziel? Een deel van haar verhaal wil ik graag hier onder met jullie delen.

Wie of wat is nu die ziel: ‘Er zijn eigenlijk geen woorden voor, maar je kunt haar wel voelen. In jullie allen is er een bewustzijn aanwezig, een weten dat er méér is. Een grotere stroom in het leven, die je soms een duwtje geeft en mensen en situaties op je pad brengt die eigenlijk wonderlijk goed bij je passen. Jullie kennen het wel: hoe je je voelt als je in deze stroom bent, een stroom van schijnbaar toevalligheden, een stroom van gemak, eenvoud, vreugde, als dingen goed lopen in je leven. Als je een fijne energie voelt stromen in het contact met iemand anders, dan zit je in die stroom, dan zit je in de stroom van je ziel. Je kunt dat met je verstand niet beredeneren, en je kunt het ook niet met je wil controleren. Maar deze stroming is voelbaar in je leven. En je zou willen dat je nog vaker dan nu je daarmee één zou voelen. En dat kan. Dat is ook de bedoeling. Het is jullie weg op aarde.’ Het is belangrijk je te realiseren dat er in jou een dimensie schuilt die al die aardse bepalingen en definities van jou overstijgt. 
Als je contact maakt met dat wat groter is in jou – dat noem ik je ziel – dan gaat er een hele nieuwe wereld voor je open. Dan word jij niet langer bepaald door de wereld, maar dan ga jìj bepalen hoe de wereld er voor jóu uitziet als je leeft en kennismaakt met de werkelijkheid van je ziel. 
(bron: nieuwsbrief ‘Lichtwerkers Nederland)

Ik kan me bij deze woorden alleen maar aansluiten. Dit is wat het is, voor iedereen die het wil zien, horen, voelen en omarmen. Vaak heb ik ‘dat duwtje’ en de synchroniciteit al mogen voelen; de stroom ervaren, waar alles moeiteloos lijkt te gaan. Voor die stroom kies ik nu bewust, ik werk aan mijn zielsplan Ik vergelijk het met de gele pijlen die ik letterlijk volg, als ik in Spanje onderweg ben. Ik weet, het klinkt misschien afgezaagd inmiddels, maar de gele pijlen hebben me dit jaar wel weer naar mijn reisdoel gebracht. Bewust kiezen voor de stroom kan mij naar mijn zielsplan brengen. In een stroom / flow leven betekent alertheid, goed naar je zelf luisteren en doen wat goed voor jou is, zonder dat dit ten koste gaat van anderen.

Als je in een vliegtuig zit en je krijgt instructies bij het opstijgen, moet je eerst zelf je zuurstofmasker opzetten, en dan pas je medereiziger. Mijn leven verliep allesbehalve gemakkelijk en was vaak een worsteling. Door de jaren heen heb ik signalen gekregen dat ik beter naar mijn gevoel moet luisteren en mijn grenzen mag erkennen. Moe = moe, niet doorgaan! Pijn = pijn, niet verwaarlozen en verdriet = verdriet, het mag er zijn. Het is je ziel (noem het je gevoel, je intuïtie) die je deze signalen stuurt omdat ze je probeert te helpen op je weg te blijven.

Mijn interesse in de ziel nam pas echt een vlucht toen mijn vader overleed.  Een collega die zag hoeveel verdriet ik had over het heengaan van mijn vader, bracht mij een boekje mee met de titel ‘Over de dood en het leven daarna’ van de Elisabeth Kübler-Ross stichting. (Elisabeth Kübler-Ross was een wereldbekend Zwitsers-Amerikaans medicus, psychiater en thanatoloog (Thanatologie = de leer en kennis van het sterven en de dood). Zij overleed in 2004.

Dat boekje was het bewuste begin van mijn ontdekkingstocht naar de ziel. Sindsdien heb ik veel gelezen over dit thema. In het begin vooral om te verifiëren en te onderzoeken of dat wat ik had gelezen, waar kon zijn… later, omdat het fascinerend is hoe je ziel werkt. Nu ben ik aan de opleiding voor zielenplancoach. begonnen zodat ik ook jij straks zelf mag bepalen hoe jouw wereld er uit ziet. Dit is helemaal in de lijn met mijn missie dat iedereen zoveel mogelijk de eigen regie mag hebben over haar/zijn leven.

De overtuiging dat er meer is in ons leven en na ons overlijden en het geloof in het bestaan van de ziel hebben mijn leven ongelofelijk verrijkt. Het maakt krachtig en zorgt ervoor dat ik niet meer in de angst leef, maar in het vertrouwen. Mijn lichaam zal ooit vergaan, maar de ziel blijft. Zij heeft geleerd in dit leven en gaat verder. Hoeveel de ziel leert, hangt van de keuzes af die je maakt. Mijn hoofd heeft  voldoende overuren gemaakt om dit te kunnen bevatten. Kies ik voor stilte, dan kan ik mijn innerlijke stem horen, die niet hoeft te bevatten, maar simpelweg weet.

 

0
0
0
keer gedeeld
keer bekeken
Facebook
Twitter
Google+0
Linkedin0
Print0
E-mail
Totaal
0
keer gedeeld
keer bekeken