De handeling

Geschreven door: Christian Hermans 10 augustus 2017

De handeling

Ben jij ook iemand die korte metten maakt met zijn dromen en tegen zichzelf zegt: Afvallen, dat lukt me toch niet! Of, ik krijg toch nooit een andere baan (want ik ben te oud, heb niet de goede opleiding, er zijn toch betere kandidaten). Of je zoekt een (nieuwe) partner? dan hebben je vrienden vast wel eens gezegd dat ze hem niet thuis komen brengen of dat ie niet vanzelf bij je aanbelt.
Wat ik hiermee wil zeggen: Als je stil blijft zitten en niet in beweging komt, blijf je in een oude, wel vertrouwde, maar toch stiekum onwenselijke situatie vastzitten.  Ben je nog steeds de regisseur over je eigen leven of ‘laat je je leven’ en blijft alles blijft zoals het was.

Een heel doeletreffende manier om je dromen waar te maken is door simpelweg iets TE DOEN…
Een actie, een handeling, een stap zetten, maakt niet uit, als je maar in beweging komt!
Wil je een andere baan, dan solliciteer of kies eerst een baan die je dichter bij je droombaan brengt.
Wil je een ander huis, dan neem contact op met de makelaar of woningvereniging.
Wil je een gelukkiger leven, dan zul je moeten onderzoeken wat daar voor nodig is.
En heb je even iemand nodig die met je meekijkt en je op weg helpt. Zoek die iemand.

De reclame voor een automerk weet precies hoe het werkt. Hun slogan op de radio luidde: ‘heb je een droom, ga er achter aan’.

Wat ik hierboven probeer uit te leggen heeft te maken met de Wet van Handeling die je niet terug vindt in onze wetboeken of via google, maar die wel degelijk bestaat. Deze wet behoort tot de universele wetgeving, die voor alle mensen hetzelfde is.
Deze ‘wet’ vormt de basis voor alle verandering die je jezelf toewenst. Daarvoor moet je bij jezelf te rade gaan, nieuwsgierig zijn, op verkenning uitgaan, en je doel helder voor ogen hebben.  Kijk eerst eens naar wat je wel kunt, en wat wél mogelijk is. En dan DOEN en de juiste stappen zetten. Een voor een.

Hoor je jezelf vaker zeggen: wat als… en ja maar…
Allemaal opmerkingen die te maken hebben met je comfortzone. Je zoekt (onbewust) naar een reden om die omgeving of situatie niet te hoeven verlaten. Je weet immers wat je hebt en niet wat je krijgt en je blijft met tegenzin naar het werk gaan, begint niet aan die interessante studie of  leuke hobby en blijft (uit gewoonte) bij die partner.

Je denkt natuurlijk, ja, ja, je hebt makkelijk praten. Maar ik ben ook ervaringsdeskundige en weet ik waar ik het over heb. Ik weet dat verandering een proces is en niet even snel hupsakee te realiseren is. Soms moet je naar belangrijke veranderingen en beslissingen  toe groeien.
Daarom kun je omgaan met veranderingen ook eerst eens in het klein oefenen.  Kijk eens wat het met je doet als je kleine veilige veranderstapjes maakt. Durf eens een ander kapsel of een andere haarkleur te kiezen. Volg je eigen gevoel (en het advies van de kapper). Draag je altijd veilige neutrale T-shirts, koop eens een leuk jurkje of een mooi sporthemd. Wandel je altijd een halfuurtje, probeer eens uit wat een uurtje beweging met je doet (en kies een nieuwe route ).

Het hoeft allemaal niet zo spannend te zijn, die kleine veranderingen, maar wel net even anders. Voel eens wat het met je doet. Wordt je er blij van?  Heb je kriebels in je buik omdat je iets doet wat je normaal nooit doet? dan ben je op de goede weg. Je bent toe aan de volgende stap richting geluk.

0
0
0
keer gedeeld
keer bekeken
Terugbelverzoek

  Graag een terugbelverzoek
  van VivaVeda?

  Vul het onderstaande formulier in en u
  word zo spoedig mogelijk terug gebeld.


  Facebook
  Twitter
  Google+0
  Linkedin0
  Print0
  E-mail
  Totaal
  0
  keer gedeeld
  keer bekeken